5. října 2004

Dneškem Vás už přestanu zahlcovat odkazy na filmy z Varů, konečně :) To nejlepší co jsem letos viděl jsou asi Vzpomínky na vraždu. Stránky filmu jsou sice v korejštině a ve flashi, ale dá se tím proklikat... Film je brilantní detektivka natočená podle skutečné události: na předměstí Soulu začne řádit vrah mladých žen.
Znovu jsem pro sebe oběvil korejsou kinematografii, takže další můj tip je režisér Kim Ki-Duk, od něhož jsem zatím viděl jen film Samaritánka. Vyprávění o dospívajících dívkách přivydělávajících si (bezstarostně) prostitucí do chvíle, než to všechno praskne... Proud emocí i násilí Vám nedá zapomenout na tohoto výjmečného režiséra. Našel jsem pouze neoficiální stránky, tyto jsou asi nejlepší.
Možná Vám to už přišlo emajlem, možná jste to už četli, ale co kdyby ne: vyprávění Rosse Hedvicka Jak jsem dostal milost od Husáka... s připojeným politickým apelem.
Fotografie Petra Jedináka asi budete znát z Reflexu, stejně tak rozhovory z tohoto časopisu s osobnostmy, které něco znamenají na našem malém rynku zvoucí se Česká republika. Pěknou ucelenou sbírku fotografií i textů naleznete na stránkách "Virtuální fotografické galerie Petra Jedináka".

Žádné komentáře: