27. listopadu 2008

Thajsko 2008 | pripravy

Po zjisteni velmi vyhodne nabidky letenek na prosinec do Bangkoku s Emirates jsme s Jitou zahajili vyjednavani s nasimi chlebodarci a soubezne zabookovali posledni zbyvajici termin (letenky sly na dracku). Po nekolika kolech rozhovoru se zdalo, ze vse klapne, takze jsme letenky zaplatili a zacali doufat, ze vse vyjde. Tez jsem vyjednal stopover v Dubai, zamluvil hotel a vyridil viza do Dubaie. Jita si v prubehu vseho konecne zaridila novy pas, neb ten stary uz byl nejakou dobu propadli.
Z nekolika nasich pratel jsme tahali rozumy, kam se vsude podivat. Nas cestovni plan se zacal rysovat, ale ejhle, Thajska opozice je jineho nazoru. Nyni uz mame konecne i zarizena vyza, v pondeli si je mame vyzvednout. Otazkou zustava, jestli nam politicka a bezpecnostni situace dovoli pristat v Bangkoku.
Zkousime zjistit moznost doletet do Kuala Lumpuru a dal se presouvat po zemi. Prece jen, jde o beznou Thajskou politickou třenici, ktera ma minimalni vliv na bezny zivot, zvlast turistickych letovisk, kam mame naplanovany zacatek cesty. Kdyz bude nejhur, budem kreativne menit cil nasi cesty. Prece jen s okolnimi staty nemame vyzovou povinnost, pripadne lze zaridit viza pri vstupu do zeme.
Jita si poridila uzasny novy batoh a sandale, ja pokukuju po nove GPSce a fotovybavu doplnim o databanku. I tak planujeme vyrazit jen s malym batuzkem a par vecma.
Dalsi z nezbytnych priprav bylo objednani dlouhodobeho parkovaciho mista v Mnichove, odkud odletame. Uz se tesim jak malej, podruhe v zivote poletim poradnym letadlem a hned 4x (widebody) z toho 2x s Airbusem 330 a 2x s Boeingem 777.
Nastupuje cestovni horecka, je cim dal tim obtiznejsi soustredit se na praci....
28.11.08 EDIT: Jita nasla stranky s cerstvymi zpravami o vyvoji v Thajsku.

Žádné komentáře: