20. prosince 2009

Vientien

Zdravim z docela podivneho asijskeho hlavniho mesta Laosu. Pivo nemaj spatny ale to je tak vsechno. Na nase pomery to pripomina spis parodii na mesto.
Napodobenina Champs Elisee nebo jak se to pise a to vcetne vitezneho oblouku a podobne. Croasainty maj ale docela dobry. Probihaj tu vychodoasijsky hry a je toho vsude plno.
Mimo prohlidky mesta kam jsme prijeli po celonocnim prejezdu horama z Luang Prabangu sme zvladli i pujcit si motorku a dojet 25 km za mesto na silenou sbirku betonovych soch vseho mozneho prevazne budhu...
Vecer jsme pozorovali zapad slunce nad Mekongem u vecere.
Zejtra rano letime s cinskou kopii letadla AN26 do Pakse tak nam drzte palce.
EDIT
Tak s cinanem to nebylo, slecna se prehlidla v letovem radu, bylo to nakonec ATR72.
Milim rannim prekvapenim v pul pate rano byl ochotny taksikar, ktery nas za cenu nizsi nez obvyklou odvezl na letiste.
Zacatek vcetne startu docela usel, i letova faze sla pilotovy na jednicku, ale kdyz probirali pristani tak asi chybel. Byla to paradna rana, ale ustal to.
Dale uz z Pakse.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Držíme palce! Hlavně tomu AN26 :) Pozdrav ze zasněženého Harracova při -20 C, Jirka a Vlaďka.

Anonymní řekl(a)...

Zdar cestovatele, zijete? Kde se potulujete? Co vanoce – nespalili jste se pri stedrovecerni veceri :-) ? Tady bylo jeste dva dny predtim bilo a na stedry den klasicky blato. A se silvestrem to zatim vypada uplne stejne. Kost z kapra nikomu nezaskocila, aspon teda nikdo nedal nic znat, bramborovy salat se povedl, jedlicka luxusni - jen promluvit, darku pod ni hromada. Pozdravuje vas cele pribuzenstvo – ze Sezemic, Pardubic, Nasavrk a sirokeho okoli vcetne Horic. Tak napiste nejaka pismenka, at se na vas muzem na gluglu podivat, poradne oslavte novy year a opatrujte se.
Ivet a Milos