16. listopadu 2004

Máme tu výročí - 15 let - od pádu komunistické nadvlády. Těm mladším, kteří si dobu "před sametem" moc napamatují doporučuji poslechnout projevy samotného Milouše Jakeše. iDNES připravil k tomuto výročí speciální přílohu, která věrně napodobuje dobový tisk proletariátu. Chybí už jen článek o úspěchu SSSR v boji za světový mír a hospodářský zázrak jménem RVHP. Na iDNESu je taky zajímavý článek o misi našich výsadkářu v Afgánistánu.
Volby v americe konečně skončili a ať už jsou reakce světa na ně jakékoliv, prostí američané se s tím vypořádali po svém: sorryeverybody. Odkaz vás nasměruje na galerii, která je k dnešnímu dni vedená jako poslední, tak můžete sami posoudit, jak se stránky rozrůstaji.
Skotsko Marek Eben je pro mne symbolem slušného člověka. Líbí se mi hudba, kterou s bratry produkuje, stejně tak pořady, které moderuje a každé léto se těším jak jej uvídm v Karlových Varech při uvádění filmů ve velkém sále (skoro víc než na pána co pokládá mikrofón, ale to už sem zas někde jinde...). Třeba i vás po duši pohladí rozhovor, který udělal pro lidovky.
Mimochodem Lidovky. Jejich exklusivní rozhovory 15 let poté s osobami, které byli tenkrát nějak činnými nebo byli "jen" u moci: Zifčák, Čarnogursky, Dlouhý, Marvanová, Štěpán, Motejl , Zeman a další.
Na závěr opět trochu cestování, tentokrát po Skotsku. Kamarád Míra vyjel loni v létě do této země nejen na sběr malin. Jeho deníček je pěkné dílko popisující 41 dní jeho cesty.

Žádné komentáře: