16. prosince 2008

Thajsko 2008 | Ayutaya

Bangkokske nove letiste vypada taky uzasne, my jsme ale chvatali do centra na vlakove nadrazi. Videli jsme Singapur i KL ale Bangkok nas dostal, to je zas uplne neco jineho. Strachovali jsme se aby jsme stihli vlak, ale nebylo treba, mel sekeru 30 minut a na misto 1.5 hodiny jel hodiny 3. V Ayutaye sme hned rezervovali listky dal do Chiang May na stredecni nocni luzkovy vlak.
Ubytovani jsme nasli zahy po kratke prochazce od nadrazi k privozu a za privozem kousek do prava uz byl stary dreveny dum slouzici jako hotylek pro cestovatele. Zadny luxus, ale na jednu noc bohate staci.
Ayutayou projizdime na kole vsechny uzasny pamatky, oci jen prechazeji. Uz musime mazat, Jituska si zaparila zadecek a oni tu maji kozene sedacky a to neni nic moc.
EDIT: Toz stup, budhu a Watu jsme videli nepocitane, az zpetne ve vzpominkach se nektere cloveku slevaji dohromady. Na co z Ayutayi asi jen tak nezapomenu byl obed u umeleho jezirka, kde jsem si pochutnali na vybornem klasickem PAD THAI s kuretem.
Vecer po celodenim drncani na starem kostitrasu prdelka docela bolela, ale dalo se to rozchodit, zvlaste kdyz nas cekala noc ve velmi pohodlnem lehatkovem vagonu do Chiang May.

Žádné komentáře: